Van de Moosdijk voegt zich tussentijds bij oude bekenden van Delta Sport

ZIERIKZEE – Jari van de Moosdijk (19) komt in de tweede helft van het seizoen Delta Sport versterken. De uit Vlissingen afkomstige handballer speelde de afgelopen drie jaar bij Haro in Rotterdam, dat uitkomt in de eredivisie.

Voor Van de Moosdijk veranderde er veel na het vertrek van coach Piotr Konitz bij Haro, afgelopen zomer. ,,Ik ging vol ambitie het nieuwe seizoen in, maar na een goede voorbereiding en een half seizoen heb ik geconcludeerd dat ik door diverse omstandigheden mijn draai niet meer kan vinden bij Haro.”

,,Toen ben ik verder gaan kijken en kwam ik al snel uit bij Delta Sport, mede omdat ik in de jeugd met veel spelers heb samen gespeeld”, vervolgt hij. ,,Vorig jaar heb ik, in mijn laatste jaar als jeugdspeler, zelfs nog een aantal wedstrijden met Delta Sport mee mogen spelen. Ik weet dat er een goede sfeer heerst en dat trainer John Jansen dat goed aanvult.’’

Van de Moosdijk, die in de jeugd van EMM/Olympus actief was, kijkt er vol vertrouwen naar uit om weer in Zeeland te handballen. ,,In de tweede seizoenshelft wil ik Delta Sport helpen om zo hoog mogelijk te eindigen. In het veld hoop ik de spelers om mij heen beter te kunnen maken, om zo het collectieve niveau op te krikken.”

Eredivisie

Duidelijkheid voor volgend seizoen kan de in Rotterdam wonende student nog niet geven. ,,Er was belangstelling van diverse clubs. Momenteel train ik bij een andere eredivisieclub mee om op niveau te blijven. Dat gaat prima en is erg leuk. Mijn persoonlijke ambitie is om zo hoog mogelijk te handballen en dan we zien wel waar het schip strandt.’’

Delta Sport staat in de hoofdklasse C na een half seizoen op de vierde plaats. De ploeg uit Zierikzee heeft evenveel punten als haar Bevelandse concurrent Orion, dat de derde plaats bezet.

Menno Kole (PZC)