Zeeuwse handballers succesvol in Zweden

  • Middelburger Zeno Canninga in actie.

    Middelburger Zeno Canninga in actie.
LUND – Handbalschool Rijnmond heeft de afgelopen dagen met succes deelgenomen aan de Lundaspelen in Zweden, het grootste indoor handbalevenement ter wereld.

Bij HSR waren in totaal negen Zeeuwen actief; debroers Zeno en Ques Canninga, Thomas Houtepen, Camiel Simons, Sam Coppen en Stefan Schonaard als spelers; Eric Dingemanse, Ariska Tax en Wally Houtepen als coaches.Een hoofdprijs was er in de categorie meisjes onder 13 jaar. Onder leiding van de Middelburgse Ariska Tax versloeg het team in de finale het Deense VSH 2002 met 18-11. ”Een super prestatie”, aldus collega-coach Dingemanse. Het jongensteam onder 14 jaar, met Houtepen, Coppen en Simons in de gelederen, behaalde een zilveren plak. Dingemanse: ”Aangemoedigd door het aanwezige oranjepubliek stegen die gasten tijdens de Plays Offs in een super ambiance boven zichzelf uit.” In de finale verloor HSR met 15-17 van het Zweedse HK Aranäs.

De broers Canninga behaalden in de oudste categorie (jongens onder 19 jaar) een vierde plaats in de elitepoule en werden vervolgens direct uitgeschakeld in de Plays Offs.