Schermafbeelding 2016-12-06 om 18.19.09

CLUSTER ZEELAND

promo-parents-ls
Beste coffee drinker,

Even een emailtje van de trainers van Cluster Zeeland.

Natuurlijk allemaal de beste wensen voor 2017 en dat het maar een mooi HANDBALJAAR mag worden.
Hiebij nog wat informatie over de trainingen. De eerste volgende rtaining was eigenlijk zaterdag aanstaande maar gezien het grote aantal afwezigen door competiie verplichtingen is deze training verschoven naar zaterdag 21 januari van 12:00 uur - 13:3 uur. Ik zal ervoor zorgen dat het TVS aangepast wordt.

Eric Dingemanse

VOLGENDE TRAININGEN

Zeeuwse handballers succesvol in Zweden

LUND - Handbalschool Rijnmond heeft de afgelopen dagen met succes deelgenomen aan de Lundaspelen in Zweden, het grootste indoor handbalevenement ter wereld.
Bij HSR waren in totaal negen Zeeuwen actief; debroers Zeno en Ques Canninga, Thomas Houtepen, Camiel Simons, Sam Coppen en Stefan Schonaard als spelers; Eric Dingemanse, Ariska Tax en Wally Houtepen als coaches.Een hoofdprijs was er in de categorie meisjes onder 13 jaar. Onder leiding van de Middelburgse Ariska Tax versloeg het team in de finale het Deense VSH 2002 met 18-11. ''Een super prestatie”, aldus collega-coach Dingemanse. Het jongensteam onder 14 jaar, met Houtepen, Coppen en Simons in de gelederen, behaalde een zilveren plak. Dingemanse: ''Aangemoedigd door het aanwezige oranjepubliek stegen die gasten tijdens de Plays Offs in een super ambiance boven zichzelf uit.” In de finale verloor HSR met 15-17 van het Zweedse HK Aranäs.

De broers Canninga behaalden in de oudste categorie (jongens onder 19 jaar) een vierde plaats in de elitepoule en werden vervolgens direct uitgeschakeld in de Plays Offs.

Menno Kole (PZC)
facebook email

Van de Moosdijk voegt zich tussentijds bij oude bekenden van Delta Sport

ZIERIKZEE - Jari van de Moosdijk (19) komt in de tweede helft van het seizoen Delta Sport versterken. De uit Vlissingen afkomstige handballer speelde de afgelopen drie jaar bij Haro in Rotterdam, dat uitkomt in de eredivisie.

Voor Van de Moosdijk veranderde er veel na het vertrek van coach Piotr Konitz bij Haro, afgelopen zomer. ,,Ik ging vol ambitie het nieuwe seizoen in, maar na een goede voorbereiding en een half seizoen heb ik geconcludeerd dat ik door diverse omstandigheden mijn draai niet meer kan vinden bij Haro.''

,,Toen ben ik verder gaan kijken en kwam ik al snel uit bij Delta Sport, mede omdat ik in de jeugd met veel spelers heb samen gespeeld'', vervolgt hij. ,,Vorig jaar heb ik, in mijn laatste jaar als jeugdspeler, zelfs nog een aantal wedstrijden met Delta Sport mee mogen spelen. Ik weet dat er een goede sfeer heerst en dat trainer John Jansen dat goed aanvult.’’

Van de Moosdijk, die in de jeugd van EMM/Olympus actief was, kijkt er vol vertrouwen naar uit om weer in Zeeland te handballen. ,,In de tweede seizoenshelft wil ik Delta Sport helpen om zo hoog mogelijk te eindigen. In het veld hoop ik de spelers om mij heen beter te kunnen maken, om zo het collectieve niveau op te krikken.”

Eredivisie

Duidelijkheid voor volgend seizoen kan de in Rotterdam wonende student nog niet geven. ,,Er was belangstelling van diverse clubs. Momenteel train ik bij een andere eredivisieclub mee om op niveau te blijven. Dat gaat prima en is erg leuk. Mijn persoonlijke ambitie is om zo hoog mogelijk te handballen en dan we zien wel waar het schip strandt.’’

Delta Sport staat in de hoofdklasse C na een half seizoen op de vierde plaats. De ploeg uit Zierikzee heeft evenveel punten als haar Bevelandse concurrent Orion, dat de derde plaats bezet.

Menno Kole (PZC)